Lage søkevinkler

Her ser du bilder av fremgangsmåten for å lage egne søkevinkler, denne fremvisningen er en av mange måter du kan lage dem på selv. Håper dette kan være til hjelp og at det er lett forståelig. Lykke til :o)

På bildene ser du hva du trenger av utstyr.

tn_4

 Dremel/bormaskin, bor, tang, avbitertang, tape, målebånd, jernstang, 2 «Bic»-kulepenner, små kuler (ca 8 mm plastikk) og en liten sag. 

tn_5

 Emnet vi her har brukt er en type sveisetråd i tykkelse 3.16 mm, og den måler 70 cm total lengde.
Del denne i to biter av 35 cm hver.

tn_7

 Mål deretter ca 10-12 cm inn på stangen, her kommer bøyen til søkevinklen som blir ditt håndtak. Dette avhenger litt av størrelsen på din hånd, en gjennomsnitts damelengde på håndtak er ca 10cm, mens en mann bør ha ca 14 cm. Knytt neven din og mål den før du bøyer vinklen. Den totale lengden på søkevinklen fra håndtaket og ut vil variere etter lengden du selv ønsker. Det anbefales for deg som er ny å bruke litt lengre vinkler. Men det er viktig at du føler deg litt frem selv hva du ønsker.

tn_8

 Bøy stangen til som vist på bildet. Husk at du bør være litt rask når du skal gjøre det, for jernet har lett for å bøye seg litt mye på midten hvis man tar det sakte. Hold så nært inntil tangen som mulig, på den lengste delen.

tn_9

Pass på at den blir helt i vinkel og at den ikke har en «svai» på midten, for dette gjør den tyngre å jobbe med senere. Den mister noe følsomheten, da den blir tyngre i bevegelsen på grunn av feil tyngdepunkt.

tn_10

Så trenger vi to «Bic» kulepenner til håndtakene. Her står man som ved alt annet, fritt ved valg av materiale. Men det er viktig at det ikke blir stor størrelseforskjell på det du bruker til håndtak og til materiale i søkevinkelen din.

tn_11

  Ta ut innmaten av pennene dine…slik…

tn_12

 Så må håndtakene sages til, slik at vi får rett lengde på dem, sett dem på og merk av med en penn.
Husk at du må få med deg tykkelsen på to kuler som vi skal ha som festeanordning senere når du måler.

tn_13

 Sag dem rett av og puss vekk eventuelle kanter der du har saget, det er viktig at håndtaket svinger lett og ledig på søkevinkelen. Ellers kan vi kjenne at den «lugger» litt under bruk. Husk at du må få med deg tykkelsen på to kuler som vi skal ha som festeanordning senere når du måler.

tn_2

 Kulene som her er brukt kan man for eksempel kjøpe på Panduro.

Du trenger to kuler som er boret helt gjennom, og to kuler som er boret godt over halveis ned i kulen.
Viktig at boret du bruker ikke er for stort, da kulene skal gå trangt inn på vinklen og festehåndtaket vårt.

tn_14

Etter du har boret kulene kan du ta to av dem som har hull rett gjennom og feste slik som vist på bildet, trykk dem så langt opp som mulig på vinklen mot bøyen (der du skal ha håndtaket).

Ta en tape og rull den på håndtaket ditt (pennen din), dette gjør den litt fastere å holde i, og så pynter det litt opp.

tn_16

 Så er tiden inne for å sette på håndtakene, og etter dette så tar du de to kulene som er boret et stykke ned i og setter på enden av vinklen under håndtaket. Har du ikke den rette størrelsen på boret ditt, så kan du lime dem fast hvis de ikke sitter godt nok.

tn_17

 Og her har du det endelige resultatet, lykke til med dine søkevinkler!

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.